Personuppgiftspolicy

Först och främst – vi tar sekretess på allvar. Vi vet att det är något som alla skriver i sina personuppgiftspolicy, men vi menar det verkligen. Vi startade Tilly för att vi vet hur svår och personlig en fertilitetsresa kan vara, därför är det extra viktigt för oss att skydda dina personuppgifter. Genom att använda Tillys tjänster visar du att du litar på oss, och vi värdesätter förtroendet. Vi agerar i våra kunders intressen och vi är transparenta med hur dina personuppgifter behandlas.

 

I det här dokumentet kan du läsa om hur vi använder och behandlar dina personliga uppgifter, och vi hoppas att vi kan förmedla informationen på ett förståeligt sätt utan att läsningen blir alltför torr. Vi har också lagt till information om hur du kan kontakta oss om du har några frågor om hur dina personliga uppgifter används. Dessutom ber vi dig att läsa Om cookies där du kan se hur Tilly använder cookies och liknande teknologi. 

 

Tilly erbjuder fertilitetsrelaterade tjänster online via vår hemsida och mobilappar, samt via andra plattformar som partners webbplatser och sociala medier. Varför poängterar vi det här, undrar du kanske nu? Så här ligger det till: all information som följer tillämpas på alla dessa plattformar. Flera olika plattformar, samma regler.

 

Denna Personuppgiftspolicy gäller för all typ av information som vi samlar in på samtliga plattformar eller på andra sätt kopplade till dessa plattformar (till exempel när du kontaktar vår kundtjänst via mejl). Det gör att du slipper läsa flera texter om ämnet. 

 

Det kan hända att vi uppdaterar våra regler ibland. Besök gärna den här sidan med jämna mellanrum om du vill veta hur dina personliga uppgifter används och behandlas. Om vi gör ändringar som kan ha betydelse för dig (till exempel om vi tänker att behandla dina personuppgifter för andra ändamål än de som vi tidigare har meddelat i denna Personuppgiftspolicy), så kommer vi meddela dig om dessa innan de nya hanteringarna startar.

 

Tråkigt men sant – om du inte godkänner denna Personuppgiftspolicy bör du inte fortsätta använda våra tjänster. Om du däremot godkänner våra regler så kan du gå vidare med att använda våra tjänster för att underlätta och göra det enklare för dig att förstå din fertilitet.

Vilken typ av personuppgifter samlar Tilly in?

Vi kan inte göra det möjligt att utvärdera en fertilitetsklinik, interagera med andra användare eller använda våra tjänster och produkter utan viss information om dig, så när du använder våra tjänster finns det viss information som vi efterfrågar. Till exempel ditt namn, dina kontaktuppgifter, viss information rörande din fertilitet och i vissa fall dina betaluppgifter. Dessutom samlar vi in information från din dator, telefon, surfplatta eller andra enheter som du använder för att få tillgång till våra tjänster. Detta kan inkludera IP-adress, vilken webbläsare du använder och vilken språkinställning du har. Det kan också finnas situationer då vi får information om dig från andra eller automatiskt samlar in information. Om du vill veta mer om det här kan du läsa den detaljerade informationen nedan. Läs mer nedan.

Varför samlar Tilly in och använder dina personuppgifter?

Den huvudsakliga anledningen till varför vi ber om dina personuppgifter är rätt så bra - det hjälper oss att säkerställa att du får bästa möjliga service. Dessutom använder vi dina personuppgifter för att kontakta och informera dig om de senaste rönen vad gäller fertilitet samt uppdateringar om Tillys produkter eller tjänster som vi tror kan vara av intresse för dig. Det finns ännu fler anledningar än de här, och om du vill veta mer om dem kan du läsa en utförligare förklaring. Läs mer nedan.

Hur delar Tilly dina uppgifter med tredje parter?

Tilly varken säljer eller hyr ut dina personuppgifter Det finns parter som kan ta del av dina personuppgifter med anledning av att vi samarbetar med dem för att kunna förse dig med Tillys tjänster, dessa innefattar till exempel finansinstitut, IT-leverantörer, dotterbolag inom Tillys företagsfamilj och i vissa fall, om det krävs enligt gällande lagstiftning, statliga eller andra myndigheter. Vi varken säljer eller hyr ut dina personuppgifter. Nedan förklarar vi mer i detalj hur informationen du delar med oss används och delas med dessa parter. Läs mer nedan. 

Hur behandlar Tilly kommunikation som utväxlas mellan dig och andra användare via Tilly?

Tilly kan hjälpa dig och andra användare att utväxla information om deras utvärdering av en fertilitetsklinik genom att kommunicera via Tilly. Denna tjänst är bara tillgänglig i det fall en användare som har skapat en utvärdering har uppgett sig vara villig att svara på frågor från andra användare. Om du vill veta mer om hur Tilly tar emot och hanterar denna kommunikation kan du fortsätta läsa här. Läs mer nedan.

Hur använder Tilly mobila enheter?

Vi erbjuder versioner av vår hemsida som också har optimerats för mobil och surfplattor. Det fungerar i mångt och mycket på samma sätt som via vår webbplats, men låter dig även använda våra platstjänster. Läs mer nedan.

Hur använder Tilly sociala medier?

Sociala medier kan vara kopplade till Tillys tjänster på olika sätt, vilket innebär att vi samlar in vissa personuppgifter eller att leverantören av det sociala mediet mottar vissa av dina personuppgifter. Om du vill veta mer om hur denna information används och delas kan du fortsätta läsa här. Läs mer nedan.

Vilka lagrings- och säkerhetsåtgärder vidtar Tilly för att skydda mina personuppgifter?

Vi vidtar alla lämpliga och adekvata åtgärder för att förhindra otillåten åtkomst och felaktig användning av de personuppgifter som vi hanterar. Läs mer nedan.

Hur behandlar Tilly personliga uppgifter om barn?

Om inget annat sägs är tjänsterna som erbjuds av Tilly endast tillåtna att användas av personer över 18 år. Information om barn behandlas enbart med giltigt samtycke från förälder eller annan vårdnadshavare eller när informationen tillhandahålls för att användas av föräldrarna eller annan vårdnadshavare. Om vi upptäcker att vi behandlar information om ett barn under 18 år utan godkännande från en förälder eller vårdnadshavare reserverar vi oss rätten att radera den informationen.

Hur kan du kontrollera vilka personliga uppgifter du har lämnat till Tilly?

Du har alltid rätt att se vilka av dina personuppgifter som vi har sparat hos oss. Du kan be om att få se dessa uppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till oss på den angivna adressen nedan. Om du vill veta mer om våra rättigheter att hantera dina personuppgifter kan du läsa mer här. Läs mer nedan.

Vem är ansvarig för hanteringen av personliga uppgifter på Tillys webbplats och appar?

Tilly TTC AB, som ligger i Stockholm, Sverige ansvarar för hanteringen av personliga uppgifter på webbplatsen och mobilapparna. 

Tilly TTC AB ansvarar för den hantering av personuppgifter som sker enligt beskrivningen i denna Personuppgiftspolicy. Tilly TTC AB är ett aktiebolag, som lyder under svensk lagstiftning och har sitt kontor på A house, Östermalmsgatan 26A, 114 28 Stockholm, Sweden.

Genom att besöka vår hemsida, använda våra tjänster eller genom att tillgängliggöra information till oss så godkänner du att varje tvist om sekretess eller villkoren i denna Personuppgiftspolicy regleras av lagarna i Sverige och bedömningen av eventuella tvister som uppstår i samband med Tilly eller våra webbplatser kommer att vara i enlighet med policyn.

Läs mer: Vilken typ av personuppgifter samlar Tilly in?

Personuppgifter du ger oss

Tilly samlar in och använder information som du ger oss. När du skapar ett konto för att skapa en utvärdering av en klinik eller för att ställa en fråga till en annan användare, blir du ombedd att (åtminstone) uppge ditt namn och e-postadress. Om du skapar en utvärdering av en klinik så kommer vi att samla in informationen som du inkluerar i din utvärdering. Beroende vilka tjänster du använder kan vi också fråga om ditt telefonnummer, betalningsuppgifter, födelseår och adress,.

 

Genom att skapa ett användarkonto kan du använda Tillys tjänster fullt ut och får tillgång till tjänster som endast är tillgänglig för användare med konton. 

 

Om du behöver komma i kontakt med vår kundtjänst, eller komma i kontakt med oss på andra sätt (till exempel via sociala medier eller kontakt med andra användare) samlar vi in information från dig även därifrån. 

 

Det finns även andra tillfällen då du ger oss information. När du till exempel surfar på din mobil kan du du få frågan om du vill tillåta Tilly att se var du befinner dig eller ge oss tillgång till dina kontaktuppgifter. Detta hjälper oss att erbjuda dig bästa möjliga service och upplevelse (du får till exempel tillgång till vilka kliniker som är närmast din befintliga position).

Det finns även andra tillfällen då du ger oss information. När du till exempel surfar på din mobil kan du du få frågan om du vill tillåta Tilly att se var du befinner dig eller ge oss tillgång till dina kontaktuppgifter. Detta hjälper oss att erbjuda dig bästa möjliga service och upplevelse (du får till exempel tillgång till vilka kliniker som är närmast din befintliga position). 

 

Du kan också delta i att dela din story, nyhetsbrev eller tävlingar och därigenom ge oss personuppgifter. Därutöver kan du dessutom ge oss feedback eller be om hjälp för att använda Tillys tjänster.

Personuppgifter du ger oss om andra

Om du skriver en utvärdering så kan det finnas situationer där du kan vilja lämna en komentar om någon du mött på kliniken, såsom en läkare eller barnmorska/sjuksköterska. Tillys Användarvillkor beskriver att du behöver vara försiktig men andras personliga uppgifter. Tilly går normalt sett igenom en utvärdering innan den publiceras men vänligen observera att det är ditt eget ansvar att säkerställa att personen, eller personerna, vars personuppgifter du har angett, är medvetna om detta samt har förstått och godkänt hur Tilly använder deras information (i enlighet med vad som beskrivs i denna Personuppgiftspolicy).

Personuppgifter vi samlar in automatiskt

Även om du i slutänden inte använder en specific tjänst när besöker våra webbplatser eller appar (och när du gör det) så kommer vi samla in viss information automatiskt. Detta gäller till exempel din IP-adress, tid och datum för när du använde våra tjänster, information om vilken hårdvara, mjukvara eller webbläsare som du använder samt information om din dators operativsystem såsom applikationsversioner och språkinställningar. Vi kommer också samla in information om klickningar och vilka sidor som har visats för dig.

Om du använder en mobil enhet kommer vi även att samla in data som identifierar din mobila enhet, inställningar och egenskaper, app-krascher och annan systemaktivitet. När du använder Tillys tjänster registrerar vårt system hur och från vilka webbplatser du har gjort din bokning eller kom in på Tillys webbplats och/eller appar.

Personal data we receive from other sources.

Personuppgifter som vi får från andra källor

Det är inte bara information som du delar med dig till oss – vi kan också få uppgifter om dig från andra källor. Till exempel samarbetspartners, som affiliatepartners, dotterbolag inom Tillys företagsfamilj samt andra affiliatepartners inom företagsgruppen Tilly TTC AB (för en fullständig översikt över Tillys företagsstruktur vänligen maila oss på privacy@mytilly.co) och andra oberoende tredje parter. Information vi får från dem kan komma att kombineras med information du själv uppger. 

 

Vi integrerar också tredje partens leverantörer av tjänster för att hantera betalningar för tjänster vi tar betalt för. Dessa leverantörer delar betalningsuppgifter med oss så att vi kan administrera och behandla ditt inköp, samt säkerställa att allting blir så smidigt som möjligt för dig.

Vi kan också få information om dig för att erbjuda dig mer relevanta annonser, till exempel ytterligare cookie-data som gjorts tillgänglig för Tilly av sociala medier-partners. Läs mer under "Varför samlar Tilly in och använder dina personuppgifter?". När du ansluter ditt användarkonto på Tilly till ett konto på sociala medier kommer personuppgifter att delas med Tilly via det sociala mediet, men bara om det är okej med dig att de delar denna information. Du väljer alltid själv om du inte vill dela denna information.

Läs mer: Varför samlar Tilly in och använder dina personliga uppgifter?

Vi använder insamlade uppgifter om dig av olika anledningar. Dina personliga uppgifter kan användas på följande sätt:

A. För att kunna leverera  våra tjänster

  • För att säkerställa att alla klinikutvärderingar är skapade av en verklig person

  • För att möjliggöra och optimera sökningar;

  • För att möjliggöra för dig att ta del av olika delar av våra tjänster

B. Kundtjänst och hantering av användarfrågor: när du kontaktar oss med en fråga eller förfrågan så sparas konversationen för en begränsad period  såvida vi inte behöver spara informationen av legala skäl.

C. Kontohantering: Tilly-användare kan skapa ett användarkonto och vi använder den information du ger oss för att administrera kontot Du kan hantera dina utvärderingar och ändra dina personliga inställningar via detta konto. För vissa tjänster kan vi kräva ytterligare data såsom telefonnummer för att möjliggöra en två-stegs verification för att säkerställa att din information är säkert förvarad.

D. Användarinteraktion

  • Online-grupper eller -forum: Vi kan göra det möjligt för användare med konton att gå med i och interagera med varandra via online-grupper eller -forum.

  • För att möjliggöra användare-till-användaredialoger. Tilly erbjuder användare av vår klinik sökmotor möjlighet att utbyta information och kommentarer om en klinik. För mer information, läs under “How does Tilly process communications that you may send other users through Tilly’s available channels”. 

E. Marknadsföring: Vi använder din information i marknadsföringssyfte. Detta innebär:

  • Använda din kontaktinformation för att skicka regelbundna nyheter om reserelaterade produkter och tjänster. Du kan när som helst avsluta prenumerationen eller välja att inte få reklam genom att klicka på länken "Avsluta prenumerationen" som finns i alla nyhetsbrev och övrig kommunikation. 

  • Baserat på dina uppgifter kan innehållet på den webbplats du besöker kan vara personanpassat. Det kan vara innehåll eller erbjudanden som vi tror kan vara intressanta för dig.

  • När du deltar i andra marknadsaktiviteter (t.ex. tävlingar eller värvningsprogram) kommer relevant information att användas för att administrera detta.

 

F. Kommunikation med dig: Det kan finnas andra tillfällen när vi kontaktar dig. Vi behandlar också all kommunikation som du skickar till oss. Det kan till exempel innefatta:

  • Om du inte har slutfört en utvärdering av en klinik kan vi kontakta dig och påminna dig att fortsätta med din utvärdering. Vi tror att den här extratjänsten är fördelaktig för dig eftersom du då kan fortsätta med en utvärdering utan att behöva fylla i dina uppgifter på nytt.

  • När du använder våra tjänster kan vi skicka en enkät eller bjuda in dig att lämna en recension om din upplevelse med Tilly.

  • Det kan också finnas andra tillfällen där vi behöver skicka andra administrativa meddelanden. 

G. Marknadsundersökningar: Ibland ber vi våra kunder att delta i marknadsundersökningar. 

H. Förbättring av våra tjänster: Vi använder också personuppgifter i analytiska syften. Detta är en del av vårt mål att förbättra våra tjänster och användarvänlighet, men kan också användas i testsyften, vid problemsökningar och för att förbättra funktionaliteten och kvaliteten av alla våra online-tjänster. 

I. Bidra till forskning: Vi kan också dela anonymiserad data med forskare för att förbättra fertilitetsvård. 

 

J. Främja en trygg och pålitlig service: För att skapa en säker miljö för dig och andra användare använder vi personuppgifter för att upptäcka och förebygga bedrägerier och andra brottsliga eller oönskade handlingar. På liknande sätt använder vi också personuppgifter för riskbedömningar och av säkerhetsskäl, vilket inkluderar auktorisering av användare och bokningar. Av sådana skäl kan vi komma att behöva avbryta eller pausa publiceringen av en klinikutvärdering till dess vi avslutat vår bedömning.

K. Juridiska skäl: Slutligen kan vi, i vissa fall, behöva använda din information för att hantera och lösa juridiska tvister, göra lagstiftningsutredningar och regelmässiga utredningar, för att se till att villkoren för användande av Tillys bokningstjänst online efterlevs eller för att rätta sig efter lagkrav från brottsbekämpande myndigheter.

Det är frivilligt att lämna ut dina personuppgifter till Tilly. Du bör dock vara medveten om att vissa tjänster kräver insamling av en viss typ av information för att kunna erbjudas. Till exempel kan vi inte hantera din klinikutvärdering om vi inte samlar in ditt namn och dina kontaktuppgifter.


Om vi använder automatiserade verktyg för att bearbeta personuppgifter som skapar rättsliga följder eller som på annat betydande sätt påverkar dig, kommer vi att ta till lämpliga åtgärder för att säkerställa dina fri- och rättigheter, inklusive rätten till personlig kontakt.

När vi använder dina personuppgifter på ovanstående vis gör vi det på följande rättsliga grunder:

I relation till syfte A och B grundar Tilly sin rätt att använda personuppgifter på att sådan hantering är nödvändig för att skriva kontrakt, särskilt för att verifiera din klinikutvärdering, hantera en kontaktförfrågan till en annnan användare eller erbjuda kundtjänst. 

 

Vad gäller syfte C till och med K åberopar Tilly deras legitima kommersiella affärsintresse av att tillhandahålla sina tjänster, att förebygga bedrägeri och att förbättra deras tjänster. Vid användandet av personuppgifter för att tjäna Tillys eller en tredje parts legitima intressen, kommer Tilly alltid att balansera dina rättigheter och intressen av att skydda dina personuppgifter mot Tillys rättigheter och intressen eller tredje parts rättigheter och intressen. 

 

I relation till syfte K åberopar Tilly även, där det är tillämpligt, fullgörande av lagliga skyldigheter (till exempel lagenliga förfrågningar från brottsbekämpande myndigheter). Om det krävs enligt gällande lag kommer Tilly inhämta ditt samtycke innan de bearbetar dina personuppgifter i direkt marknadsföringssyfte.

 

Om du vill invända mot den behandling som beskrivs under C till och med K och det inte finns någon möjlighet att, så långt det går, på egen hand välja bort denna (exempelvis i dina kontoinställningar), så kontakta gärna privacy@mytilly.co

Läs mer: Hur delar Tilly dina uppgifter med utomstående parter?

I vissa fall kan vi komma att dela dina personliga uppgifter med utomstående parter.

A. Ditt lokala Tilly-kontor: För att kunna tillhandahålla Tillys tjänster kan dina uppgifter komma att delas med dotterbolag inom Tillys företagsfamilj vilka agerar som tjänsteleverantörer för Tillys räkning, samt i relation till kundtjänst. För all nödvändig information om Tillys företagsfamilj kontakta oss via privacy@mytilly.co.

 

B. Externa tillhandahållare av tjänster: Vi använder tjänsteleverantörer, som inte ingår i Tillys företagsfamilj, för att hjälpa oss att erbjuda Tillys tjänster. Dessa tjänsteleverantörer erbjuder servicetjänster såsom:

  • Kundtjänst.

  • Marknadsundersökningar.

  • IT-relaterade tjänster. Vi använder tredjepartsleverantörer för att utföra kontrakterade IT-arbeten och tjänster, i dessa fall kan leverantören bara komma åt data nödvändiga för att utföra den kontrakterade tjänsterna. 

  • Upptäckande och förebyggande av bedrägerier, inklusive screening av bedrägerier;

  • Betaltjänster. Vi använder externa leverantörer för att hantera betalningar, chargeback-ärenden eller faktureringstjänster. När en begäran om chargeback görs för din Resebokning, av dig eller innehavaren av kortet som användes när du bokade, så behöver vi dela vissa bokningsuppgifter med betaltjänstleverantören och relevant finansiellt institut för att hantera chargeback-ärendet. Detta kan även innefatta en kopia av din bokningsbekräftelse eller IP-adressen som användes när du gjorde din bokning. Vi kan komma att dela informationen med relevanta finansiella institut, om vi anser att detta är nödvändigt i syfte att upptäcka och förebygga bedrägeri. Alla tjänsteleverantörer är skyldiga att också skydda dina personuppgifter.

 

C. Behöriga myndigheter: Vi tillhandahåller rättsvårdande myndigheter med personuppgifter enbart om det krävs enligt lag eller om det är absolut nödvändigt för att förhindra, upptäcka eller utreda kriminella handlingar och bedrägeri, eller om vi är skyldiga därtill av andra rättsliga anledningar. Vi kan även behöva dela personuppgifter med behöriga myndigheter i syfte att skydda och försvara våra rättigheter och egendomar, eller våra affärspartners rättigheter och egendom.

Överföring av personuppgifter som beskrivs i denna Personuppgiftspolicy kan innefatta internationella överföringar av personliga uppgifter till länder vars personuppgiftslagar inte är lika omfattande som lagstiftningen i EU-länder. Vid de tillfällen då det krävs i enlighet med europeisk lagstiftning överför vi endast personliga uppgifter till mottagare som kan erbjuda en tillfredsställande nivå av personuppgiftsskydd. I dessa situationer kommer vi att se till att det rådande avtalet skyddar dina personuppgifter i enlighet med EU-standard. 

Läs mer: Hur hanterar Tilly kommunikation mellan dig och andra användare som ni kan utväxla genom Tillys tjänster?

Tilly kan erbjuda dig att utbyta information om en utvärdering av en klinik med andra användare, genom att kommunikationen går via Tilly. Tjänsten är endast tillgänglig om en användare som har skapat en utvärdering har gått med på att svara på frågor från andra användare. I det fall ena användare har gått med på att svara på frågor från andra användare så kommer all kommunikatin att ske via Tilly varför ingen persondata kommer att delas mellan användarna såvida du inte delar detta i er konversation. Kommunikationen kommer att sparas av Tilly under en begränsad tid. 

 

Tilly har tillgång till denna kommunikation och kan komma att använda automatiserade system för att se över, scanna och analysera kommunikationen av säkerhetsskäl; för att förhindra bedrägeri; för att möta juridiska krav och föreskrifter; undersöka eventuell misskötsel; för produktutveckling och förbättring; forskning; kundengagemang, inklusive för att ge dig information och erbjudanden som vi tror intresserar dig; samt för teknisk support och kundtjänst. Vi förbehåller oss rätten att blockera leverans av eller se över kommunikation som vi, enligt vårt gottfinnande, misstänker innehålla skadligt material, spam, eller annat som kan vara en risk för dig, Tilly eller andra. Observera att all kommunikation som skickas eller tas emot med Tillys kommunikationsverktyg tas emot och lagras av Tilly. 

Läs mer: Hur använder Tilly mobila enheter?

Vi använder något som kallas "cross-device tracking" i syfte att optimera våra tjänster och vår marknadsföring. Detta kan ske med eller utan användandet av cookies. För mer information om cookies och liknande teknologi, se Om cookies. Cross-device tracking låter Tilly spåra sina användares beteende över olika enheter. Som en del av cross-device tracking kan Tilly kombinera information som samlats in från en viss browser eller mobil enhet med en annan dator eller enhet som är kopplad till den dator eller enhet från vilken informationen samlats in.

 

I syfte att optimera innehållet i Tillys nyhetsbrev kombinerar Tilly sökningar och ordrar som gjorts på olika datorer och enheter. Du kan avregistrera dig från Tillys nyhetsbrev när som helst. 

 

Personanpassad reklam som visas för dig på andra webbplatser eller i appar, kan också visas baserat på dina aktiviteter på anslutna datorer och enheter. Genom att ändra dina cookies-inställningar på din enhet kan du ändra dina inställningar om cross-device tracking i marknadsföringssyfte. Du bör dock vara medveten om att utloggning från ditt användarkonto inte innebär att du slutar få personanpassad reklam.

Läs mer: Hur använder Tilly sociala medier?

På Tilly använder vi sociala medier på olika sätt. Vi använder dem delvis för att förenkla våra bokningstjänster online, men också för att marknadsföra våra tjänster samt marknadsföra, förbättra och facilitera våra egna tjänster. Du kan själv välja om du vill använda sociala medier.

 

A. Logga in med ditt sociala medier-konto: Vi kan i vissa fall erbjuda dig möjligheten att logga in på ett användarkonto på Tilly med hjälp av ditt konto på sociala medier. Detta gör att du slipper komma ihåg olika användarnamn och lösenord för olika onlinetjänster. Du behöver bara logga in en gång och kan därefter alltid använda ditt sociala medier-konto för att logga in på Tilly. Du kan när som helst koppla bort kontona från varandra.

 

B. Integrering av sociala medier-plugins: Vi har integrerat sociala medier-plugins på Tillys webbplats och appar. Det innebär att när du klickar på någon av dessa knappar (till exempel Facebooks "gilla"-knapp) delas vissa uppgifter med leverantören av det sociala mediet i fråga. Om du samtidigt är inloggad på det sociala mediet kan leverantören av det sociala mediet sammankoppla viss information med ditt sociala medier-konto och eventuellt visa din aktivitet på den profil som delas med andra i ditt nätverk.

 

C. Andra tjänster och funktioner via sociala medier: Vi kan integrera andra tjänster via sociala medier (såsom meddelandefunktioner) för att du ska kunna ta kontakt med Tilly eller med andra i ditt nätverk gällande våra tjänster. Vi kan ha konton på sociala medier samt erbjuda appar på olika plattformar för sociala medier. När du än ansluter till Tilly via sociala medier, kan leverantören i fråga erbjuda dig att dela information med Tilly. Om du väljer att dela blir du vanligtvis informerad av din sociala medier-leverantör vilka uppgifter som kommer att delas. Till exempel, när du loggar in på ditt användarkonto på Tilly kan viss information (som du har gett din sociala medier-leverantör tillåtelse att använda) delas med Tilly. Det kan till exempel inkludera din e-postadress, ålder eller profilbilder som sparats i ditt användarkonto.

 

När du ansluter till en meddelandetjänst via sociala medier utan att ha ett användarkonto på Tilly, kan informationen du väljer att dela med oss inkludera allmän information som finns tillgänglig i din sociala medier-profil (inklusive din e-postadress, statusuppdateringar och en lista över dina kontakter). Vi använder den här informationen för att hjälpa dig att exempelvis svara på ett meddelande som du vill skicka till dina kontakter eller skapa en personlig användarupplevelse på våra webbplatser. Din sociala medier-leverantör kan också berätta mer om hur de använder och hanterar din data när du ansluter till Tilly via dem, till exempel genom att kombinera de personuppgifter som de samlar in när du använder Tilly via dem med den information som de samlar in när du använder andra online plattformar länkade till din sociala medier-leverantör.

Läs mer: Vilka säkerhets- och gallringsåtgärder vidtar Tilly för att skydda personuppgifter?

Vi vidtar lämpliga åtgärder för att förhindra oauktoriserad tillgång till, och felaktigt användande av, personuppgifter.

 

Vi använder passande affärssystem och åtgärder för att skydda de personuppgifter du lämnar ut till oss. Vi vidtar även säkerhetsåtgärder av teknisk och fysisk natur för att neka tillträde till och användande av de personuppgifter som lagras på våra servrar. Enbart auktoriserad personal har tillgång till personuppgifter i sitt arbete.

 

Vi lagrar dina personuppgifter så länge vi anser det vara nödvändigt för att du ska kunna använda våra tjänster, förse dig med våra tjänster (inklusive lagring av ditt användarkonto (om du har skapat ett användarkonto)), följa gällande lagar, lösa tvister med dig eller andra parter och i andra fall där det är nödvändigt för att vi ska kunna bedriva vår verksamhet, bland annat för att avslöja och förebygga bedrägerier eller andra olagliga aktiviteter. Alla personuppgifter vi lagrar kommer att omfattas av denna Personuppgiftspolicy.

Läs mer: Vilken slags kontroll har du över personuppgifter som du har lämnat till Tilly?

Vi vill att du ska ha kontroll över hur dina personuppgifter används av oss. Det kan du göra på följande sätt:

A. Du kan be oss om en kopia av vilka personuppgifter vi har lagrat om dig;

B. Du kan informera oss om dina personuppgifter ändras eller be oss att korrigera de personuppgifter som vi har om dig. Du kan även, som förklaras nedan, göra ändringarna själv;

C. I vissa fall kan du be oss att radera, spärra eller begränsa användningen av de personliga uppgifter som vi har lagrat om dig, eller invända mot vissa av de sätt som vi använder dina personliga uppgifter; och

I vissa fall kan du även be oss att skicka de personuppgifter som du har gett oss till en tredje part.

 

Eftersom vi använder dina personuppgifter med ditt godkännande så har du rätt att ta tillbaka detta godkännande när som helst i enlighet med rådande lagstiftning. Vid de tillfällen då vi använder dina personuppgifter baserat på vårt berättigade intresse, eller i allmänt intresse, så har du rätt att när som helst, i enlighet med rådande lagstiftning, motsätta dig användningen av dina personuppgifter.

 

Vi förlitar oss på att de personuppgifter som du har angett är kompletta, korrekta och aktuella. Informera oss omedelbart om dina personuppgifter ändras eller är inkorrekta genom att kontakta oss.

 

Om du har ett användarkonto har du tillgång till en stor del av dina personuppgifter via vår webbplats/app. På vår webbplats/app kan du lägga till, uppdatera eller radera information som vi har om dig.

 

Om vi har några personuppgifter om dig som du inte har tillgång till via vår webbplats/app kan du skicka en förfrågan till oss kostnadsfritt. Om du har några förfrågningar angående dessa regler eller om du har ett klagomål kan du kontakta vår dataskyddspersonal på privacy@mytilly.co. Du kan även kontakta dina lokala myndigheter som handlägger dataskyddsfrågor. 

 

Om du vill invända mot behandlingen av dina personuppgifter på grund av legitimt intresse och du inte har möjlighet att vägra tillgång till sådan användning själv, kan du kontakta privacy@mytilly.co.

Du behöver inte betala för att få access till dina persondata (eller för att utöva dina rättigheter i enlighet med denna pƒolicy). Vi kan dock komma att ta ut en skälig avgift om din förfrågan är tydligt ogrundad, återkommande eller excessive.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse

Om cookies